Meteen naar de inhoud

Securco alarmsysteem

Alarmsysteem woning

Een alarmsysteem voor uw woning? Ontdek een SecurCo alarmsysteem

Inbraken komen steeds meer voor. Een alarmsysteem is de dag van vandaag dus zeker geen overbodige luxe. Opzoek naar het gepaste SecurCo alarmsysteem voor uw woning of bedrijf? SecurCo kan u daar in bijstaan. SecurCo is namelijk gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met inbraakbeveiliging, toegangscontrole en branddetectie. De expertise van SecurCo zorgt ervoor dat u zich ten alle tijden veilig kunt voelen en dat uw waardevolle spullen beschermd zijn. SecurCo biedt u altijd de beste oplossing op maat aan. Wilt u al een idee hebben van wat u het best kiest? Welk SecurCo alarmsysteem voor u de beste keuze is, dat ontdekt u hieronder.


Securco Alarmsysteem
Securco alarmsysteem

Het belang van een goed alarmsysteem

Er wordt steeds vaker ingebroken en hoewel u misschien denkt dat het u niet zal gebeuren, wordt die mogelijkheid steeds realistischer. Voor uw veiligheid, is het belangrijk dat u stilstaat bij deze mogelijkheid, zeker als uw huis of bedrijf niet beveiligd is. Inbrekers zijn namelijk opzoek naar de zwakke schakel: een huis dat niet beveiligd is en dus makkelijk is om binnen te breken.

Om te voorkomen dat uw dierbare spullen gestolen worden is het dus belangrijk dat u uw huis voorziet van een degelijk alarmsysteem. Een SecurCo alarmsysteem is niet enkel erg belangrijk voor het beschermen van uw spullen, maar voornamelijk ook voor uw veiligheid. Helaas gaan inbraken ook vaak gepaard met geweld. Door een SecurCo alarmsysteem te installeren beschermt u dus ook uzelf en uw gezin.

Wat kunt u zelf doen?

Hoewel een SecurCo alarmsysteem onmisbaar is in uw huis, zijn er ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw veiligheid te garanderen. Deze onderstaande tips kunt u het best toepassen in combinatie met een kwalitatief alarmsysteem.

Tip 1: wek de illusie dat u steeds aanwezig bent

Inbrekers gaan niet toeslaan wanneer er iemand in het huis aanwezig is. Het is natuurlijk geen oplossing om continue in uw huis te blijven, maar u kunt wel de illusie wekken dat u ten alle tijden in uw huis aanwezig bent. U kunt dit bijvoorbeeld doen door uw huis te voorzien van sfeerverlichting in uw tuin of huis en als u zonder uw auto een uitstap maakt, deze te laten staan op de oprit.

Tip 2: maak de toegang tot uw huis moeilijker

Naast een SecurCo alarmsysteem, kan het ook helpen om uw huis of bedrijf te voorzien van hekken. Hekken zorgen er namelijk voor dat de inbreker ontmoedigd raakt om het huis binnen te dringen. Ze houden de inbreker natuurlijk niet volledig tegen, maar het helpt goed in combinatie met een kwaliteitsvol SecurCo alarmsysteem.

Tip 3: maak het de inbreker niet makkelijker

Zorg ervoor dat u uw ramen en deuren steeds goed sluit wanneer u uw huis verlaat. Daarnaast is het ook belangrijk dat u niet per ongeluk scherpe voorwerpen in uw tuin achterlaat, waarmee de inbreker makkelijker het huis kan binnengeraken. Verwijder ook ladders en ander gereedschap uit uw tuin.

Waarom kiezen voor een erkend bedrijf?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw alarmsysteem zelf te installeren, maar dit is zeker niet aangeraden. Als u kiest voor een erkend bedrijf zoals SecurCo, dan weet u dat het alarmsysteem geïnstalleerd zal worden met expertise. De specialist weet namelijk het best hoe een inbreker te werk gaat en weet daardoor wat de kwetsbare plaatsen in uw woning zijn. Een SecurCo alarmsysteem is pas effectief, als het goed geïnstalleerd wordt en als u het zelf doet bestaat de kans dat belangrijke plekken die beveiligd moeten worden, over het hoofd gezien worden. Met als gevolg dat het alarmsysteem u niet zal beschermen zoals het moet.


Securco Alarmsysteem
Securco alarmsysteem

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen waaruit u kunt kiezen, maar ze worden voornamelijk onderverdeeld in drie groepen: bekabelde alarmsystemen, draadloze alarmsystemen en hybride alarmsystemen, waarbij een combinatie van draadloos en bekabeld mogelijk is.

Bekabelde SecurCo alarmsysteem

Bij dit systeem wordt er een centrale unit geïnstalleerd. Deze unit wordt de alarmcentrale genoemd. Al de andere componenten worden dan verbonden met een alarmkabel. De alarmcentrale wordt dus verbonden met detectoren, sirenes, telefoonlijnen, enzovoort. Het voordeel van dit type van alarmsysteem is dat het zeer betrouwbaar is en stevig. Je zult dus geen last krijgen van storingen. Het nadeel is dat dit alarmsysteem wel moeilijker te installeren is in bestaande woningen en dat je achteraf nog moeilijk componenten kunt toevoegen.

Draadloos SecurCo alarmsysteem

Heeft u liever geen gedoe met kabels? Dan kan u ook kiezen voor een draadloos systeem. Aparte componenten communiceren dan draadloos met de alarmcentrale en de alarmcentra communiceert draadloos met de meldkamer of contactpersoon. Het voordeel van dit systeem is dat het makkelijk te installeren is en dat je achteraf nog makkelijk componenten kunt toevoegen.

Daarnaast is het ook relatief goedkoop. Het onderhoud is wel wat duurder en soms kunnen er problemen met het zendbereik ontstaan. Dat laatste is wel een groot nadeel, want het is belangrijk dat een alarmsysteem betrouwbaar is. Gelukkig zijn er wel draadloze systemen op de markt die betrouwbaar zijn, het is enkel belangrijk dat je erop let dat ze gekeurd werden. Kies dus steeds voor een alarmsysteem van een erkend bedrijf.

Hybride SecurCo alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem is eigenlijk een bekabeld alarmsysteem en een draadloos alarmsysteem in één. Daardoor krijgt u het beste van beide alarmsystemen in één. Er zijn verschillende soorten, waaronder luxe uitvoeringen die u voorzien van een hoge veiligheid. Dit soort systeem is erg gebruiksvriendelijk, omdat het bedienbaar is via uw smartphone of tablet. Daarnaast is het makkelijk te installeren.

Welk alarmsysteem is voor u de beste keuze?

Nu weet u welke types van alarmsystemen er op de markt zijn, maar hoe maakt u nu de juiste keuze voor uw woning of bedrijf? De juiste keuze is voor iedereen anders, maar als u op onderstaande zaken let, dan kan dit u vast wel vooruit helpen.

Uw budget

Welk alarmsysteem u zult kopen, zal grotendeels afhangen van het budget dat u hiervoor kunt vrijmaken. Bij alarmsystemen geldt wel dat het de investering meer dan waard is en de verschillende systemen liggen niet zodanig ver uit elkaar qua prijs. Zo kost een bekabeld alarmsysteem gemiddeld 1200 euro voor een basis systeem. Een uitgebreid bekabeld systeem zal u ongeveer 1700 euro kosten. Een basis draadloos systeem kost u gemiddeld 750 euro en het uitgebreid systeem zal u rond de 1200 euro kosten en voor een hybride systeem betaalt u rond de 1000 euro.

Uw type van woning

Wanneer u opzoek gaat naar een passend alarmsysteem, is het belangrijk dat u rekening houdt met uw type van woning. Het alarmsysteem moet namelijk hierbij passen. Of u voor een draadloos, hybride of bekabeld systeem kiest hangt dus af van de mogelijkheden in uw huis. Als uw huis geen kabels heeft om een bekabeld systeem op aan te sluiten, dan wordt deze keuze moeilijker. In dat geval is het makkelijker om voor een draadloos systeem te kiezen.

Daarnaast moet je er ook mee rekening houden dat bekabelde systemen vaak betrouwbaarder zijn. U moet dus overwegen of het de extra kost en moeite van bedrading waard is. Daarnaast zijn er nog verschillende communicatiekiezers waaruit u kunt kiezen. Ook deze moet passen bij uw woning/levensstijl. Een communicatiekiezer zorgt ervoor dat meldingen van de componenten bij de meldkamer aankomen. Er zijn drie soorten waaruit u kunt kiezen:

PSTN

Als u kiest voor een PSTN communicatiekiezer, dan wordt de communicatie verstuurd via de vaste telefoon. Daarvoor moet u dus wel in het bezit zijn van een vaste telefoon en moet u deze steeds in bereik hebben. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u in een kantoor werkt waar een vaste telefoon aanwezig is.

LAN

Kiest u voor een LAN communicatiekiezer, dan gebeurt de communicatie via het internet. Het voordeel van dit systeem is dat u het ook kunt gebruiken voor uw telefoon. Een communicatie via het internet is voornamelijk erg handig, wanneer u vaak op uw computer bezig bent. Zo mist u niets van wat er rond u gebeurt bij een mogelijke inbraak.

GSM

Bent u iemand die altijd zijn/haar telefoon op zak heeft, het zij voor uw werk of voor privé? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een communicatie via uw GSM. Als u voor deze optie kiest, dan krijgt u meldingen op uw smartphone wanneer er sprake is van (mogelijke) inbraak. Het voordeel van deze manier van communicatie is dat u nu, waar u ook bent altijd meldingen kunt ontvangen. Dat is vooral ontzettend handig als u voor uw werk vaak op de baan bent. Een communicatie via de smartphone zorgt er bovendien voor dat u er snel kunt bijzijn, waardoor het eigenlijk de veiligste optie is.

De veiligheid van uw buurt

Hoewel inbraak nooit uitgesloten kan worden, is het toch zo dat er in sommige buurten meer inbraken voorvallen dan in anderen. Als u het gevoel heeft dat uw buurt tamelijk veilig is, dan heeft u misschien al genoeg aan een basis alarminstallatie. Wilt u liever zeker zijn dan kan u kiezen voor een uitgebreid SecurCo alarmsysteem.

In de meeste situaties volstaat een basis alarmsysteem, dit bestaat uit een centraal bedieningspaneel, contactsensoren voor deuren en ramen en een sirene. Kiest u voor een uitgebreid alarmsysteem dan omvat dit: contactsensoren voor deuren en ramen, een sirene, rookmelder, bewegingsmelder, raammagneten, alarmcentrale, communicatiekiezer. Met een uitgebreid systeem bent u dus ook beveiligd tegen brand en dat is in sommige gevallen ook erg noodzakelijk.


Securco Alarmsysteem
Securco alarmsysteem