Meteen naar de inhoud

Voordelen van een alarmsysteem

Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem?

Uw huis en thuis moeten voor u steeds een veilige omgeving betekenen, een plaats waar u zorgeloos kan vertoeven en die u met een gerust hart kan achterlaten. U wilt er zich veilig en onbezorgd voelen en u wil dat uw eigendom en bezittingen beschermd zijn tegen mensen met minder goede bedoelingen.

Met de stijgende criminaliteit waar we niet omheen kunnen, dringt de vraag naar doeltreffende inbraakbeveiliging zich dan ook steeds meer op. Kiezen voor een professioneel alarmsysteem is alvast in goede stap in de richting van een veilige thuis voor u en uw gezin of een veilige plaats voor uw bedrijf en uw medewerkers.

Zowel particulieren als professionelen kunnen bij ons terecht voor een alarmsysteem op maat. Ook voor bedrijfs- en kantoorgebouwen hebben wij diverse mogelijkheden voorhanden die u kunnen helpen van uw zaak een veilige omgeving te maken waar inbrekers liever aan voorbij lopen dan risico’s te moeten nemen om betrapt te worden met alle gevolgen van dien.

In dit artikel zal u meer te weten komen over de voordelen van een alarmsysteem.


Voordelen Van Een Alarmsysteem
Voordelen van een alarmsysteem

Waarom een alarmsysteem ook voor u een goede oplossing is

Aan het laten installeren van een alarmsysteem zijn tal van voordelen verbonden. We zetten ze hierna graag even voor u op een rijtje. Welk systeem u ook kiest, u kiest steeds voor veiligheid en een gerust gevoel en dat op zich is al het grootste voordeel.

|In dit artikel leest u over de voordelen van een alarmsysteem|

Preventieve werking

Wanneer u in het bezit bent van een alarmsysteem, kan u dit door middel van een pictogram duidelijk aangeven aan de buitenzijde van uw woning. Vermits inbrekers graag kiezen voor gemakkelijke doelwitten zullen zij een woning die beveiligd is niet snel uitkiezen. De kans om betrapt te worden willen ze immers ten allen tijde vermijden en uw alarmsysteem zal hun risico aanzienlijk vergroten.

En omdat ook wij van mening zijn dat voorkomen steeds beter is dan genezen, kunnen wij het installeren van onze alarmsystemen alleen maar aanmoedigen. Ook bedrijfsgebouwen die zichtbaar beveiligd zijn, zullen vaak niet eens de aandacht van potentiële inbrekers krijgen wegens te risicovol.

Reactieve werking

Waagt een inbreker zich toch aan uw woning of bedrijfspand om toe te slaan ondanks uw genomen maatregelen, dan zal het alarmsysteem uiteraard reageren op verdachte situaties. Hebt u gekozen voor een systeem met een hoorbaar alarmsignaal, dan is de kans groot dat de inbreker alsnog de vlucht zal nemen om te vermijden dat hij ter plaatse betrapt wordt. Idealiter is dit alvorens hij ook nog maar de kans ziet om zich toegang te verschaffen tot uw woning of bedrijf. Een andere mogelijkheid is een systeem met een stil alarm. Hierbij zal de inbreker zelf zich van geen kwaad bewust zijn, maar gaan op afstand wel de alarmbellen rinkelen en treedt een actieplan in werking.

Deze laatste mogelijkheid biedt het grote voordeel dat de kans op vatting op heterdaad en dus identificatie door de hulpdiensten vrij reëel is aangezien de inbreker gewoon zijn gang zal verder gaan omdat hij er zich niet van bewust is dat zijn aanwezigheid reeds werd opgemerkt. Welke van beide systemen u ook kiest, u zorgt ervoor dat er geen buit zal kunnen gemaakt worden en dat is nog steeds het ultieme doel dat u hiermee voor ogen hebt.

Binnen ons aanbod zijn diverse systemen beschikbaar zoals een alarmsysteem mat camera’s, met bewegingssensoren en met diverse meldingssignalen. Wij geven u graag een getailleerd overzicht hiervan en bekijken samen met u wat voor u het beste en doeltreffendste systeem is.

|In dit artikel leest u over de voordelen van een alarmsysteem|

Verhoogd veiligheidsgevoel

Een groot persoonlijk voordeel van een kwalitatief en professioneel alarmsysteem te laten installeren is ongetwijfeld het verhoogd veiligheidsgevoel van u en uw huisgenoten of medewerkers. Of u nu buitenshuis bent of thuis rustig ligt te slapen, u bent er steeds zeker van dat verdachte situaties of handelingen niet aan uw aandacht zullen ontsnappen. Het kan en mag niet de bedoeling zijn dat u uw thuis niet als een veilige plaats aanvoelt en daar willen wij u graag een oplossing voor bieden door middel van onze alarmsystemen. Gebruikt u het systeem voor uw bedrijf, dan weet u dat ook op tijdstippen dat er niemand aanwezig is, uw pand veilig is en beschermd wordt.

Rekening houdend met uw situatie en persoonlijke voorkeuren bieden wij u steeds de best mogelijke alarmsystemen aan. Uw veiligheid en uw veiligheidsgevoel staan hierbij steeds centraal en hebben onze absolute prioriteit. Wij werken niet met standaarduitrustingen maar bekijken iedere situatie vanuit een unieke invalshoek.

Interessante verzekeringspremies

Diverse verzekeringsmaatschappijen bieden lagere premies aan voor mensen die kiezen voor een kwalitatief en professioneel alarmsysteem. Voor de maatschappijen is het risico om u te moeten vergoeden immers een heel stuk lager waardoor ze dit voordeel graag met u delen. Laat u een alarmsysteem installeren, geef dit dan zeker door aan uw verzekeringsmaatschappij en vraag naar hun voordelen hiervoor.

Niet iedere maatschappij gaat al mee in dit verhaal dus informeren en vergelijken is hier de boodschap. Omdat een dergelijke verzekering toch over een lange periode loopt, kan een kleine aanpassing in de premie op de totale duur u toch een flink stuk doen besparen wat u kan zien als een vermindering van uw investering in het alarmsysteem.

Aansluiten op een meldkamer

Wanneer u kiest voor het installeren van één van onze alarmsystemen kan u er bijkomend voor kiezen om dit systeem te laten koppelen aan een meldkamer. Vanaf het ogenblik dat het systeem een mogelijk verdachte handeling detecteert, zal het een melding doorsturen naar een 24/7 bemande meldkamer waar de operatoren onmiddellijk de gepaste actie zullen ondernemen. Hiervoor worden vastgelegde procedures nauwkeurig opgevolgd en uitgevoerd.

Zo worden indien nodig door de operator de hulpdiensten of een bewakingsfirma verwittigd die ter plaatse bij u thuis kennis gaan nemen van de situatie. U kan er ook voor opteren dat u in eerste instantie op de hoogte gebracht wordt en u indien mogelijk zelf kan reageren. Iedere klant heeft bij de meldkamer een persoonlijk dossier waarin alle te nemen acties vastgelegd zijn.

Ook vanop afstand

De technologie staat niet stil, ook niet in de wereld van de beveiliging. Vrijwel iedereen beschikt de dag van vandaag over een smartphone en dus werden diverse apps ontwikkeld die u toelaten uw alarmsysteem vanop afstand te beheren. Bent u bijvoorbeeld vergeten het systeem in te schakelen voor uw vertrek, dan kan u dat makkelijk en snel vanop uw smartphone alsnog doen.

Ook meldingen van het systeem kan u hierop ontvangen, waarna u dan zelf kan beslissen of het al dan niet nodig is om zelf actie te ondernemen of de hulpdiensten te verwittigen. Is uw alarmsysteem voorzien van camera’s, dan zal u ook op uw smartphone de live beelden kunnen bekijken om te zien of er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Voordelen Van Een Alarmsysteem
Voordelen van een alarmsysteem

Service en kwaliteit

Uw alarmsysteem laten installeren door ons erkend en ervaren bedrijf levert u kwaliteit en service op. Al onze medewerkers hebben verschillende opleidingen gevolgd om u steeds van het beste systeem te kunnen voorzien en hun jarenlange ervaring zorgt voor een professionele en kwalitatieve service.

U kan ervan op aan dat uw systeem aan de gestelde eisen voldoet en doet wat u ervan verwacht. Uiteraard zorgen wij er ook een onberispelijke dienst na verkoop. Op periodieke tijdstippen wordt uw alarmsysteem volledig nagekeken en getest. Zo bent u steeds zeker van een perfect werkend systeem dat uw woning beschermd tegen ongewenst bezoek.

|In dit artikel leest u over de voordelen van een alarmsysteem|

Steeds een gerust en veilig gevoel

Waarom toelaten dat uw thuis u geen veilig gevoel geeft wanneer de oplossing voor de hand ligt. Investeren in een goed alarmsysteem is investeren in een gerust en veilig gevoel op eender welk moment. U weet dat uw woning goed beveiligd is en dat ongewenst bezoek geen kans maakt om uw woning te betreden of uw dierbare bezittingen te ontvreemden.

Vaak denken mensen ten onrechte dat een professioneel alarmsysteem enorm duur is en niet voor particulieren is weggelegd. Wij geven u alvast graag alle informatie en een vrijblijvende offerte die u van het tegendeel zal overtuigen. Toegegeven, het is een investering, maar wie reeds het slachtoffer werd van een inbraak zal zeker en vast kunnen beamen dat zowel financieel als emotioneel die kost niet opweegt tegen wat het opbrengt.

Niemand ziet graag zijn bezittingen in handen van vreemden vallen en vaak blijven ook mentaal de gevolgen ervan nog lange tijd hangen. Onze alarmsystemen zorgen ervoor dat u zich hierover alvast geen zorgen dient te maken.


Voordelen Van Een Alarmsysteem
Voordelen van een alarmsysteem